Author Topic: Initialisation failure  (Read 5265 times)

Offline Kuroro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Initialisation failure
« on: February 23, 2010, 05:19:39 PM »
Hi

I'm trying to use utFAT with the demo provided with utasker.

But during the card initialisation the command ACMD41 return an error, i read the SDRAM datasheet but i don't see why this command could give an error.
As this state of the initialisation the voltage and the card version was already checked.
The problem could be caused by an incompatible card ?


Thank's 

Offline mark

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3191
    • View Profile
    • uTasker
Re: Initialisation failure
« Reply #1 on: February 23, 2010, 05:44:47 PM »
Hi

Do you have an error returned from fnSendSD_command() which causes the initialisation to abort, or is the value in ucResult never zero (meaning that it is busy and so the command sequence will repeat)?

It generally requires a few repeats before the card is ready to accept the sequence (CMD55 followed by CMD41) but then it should continue.

I have never experienced a card that fails at this stage but it may be interesting to check to see whether it is restricted to one single card or of a more general nature. Which card do you actually have? (make and size?).

Regards

Mark


Offline Kuroro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Initialisation failure
« Reply #2 on: March 03, 2010, 11:38:29 AM »
Hi

I investigate a bit more on my problem and i found the solution, your program work's fine the problem come from the power supply of the SD CARD plug on my board who was not powered  ???.

I apologize thanks for you're help