Author Topic: Kinetis CW10.1 Linker problem  (Read 5588 times)

Offline FAQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Kinetis CW10.1 Linker problem
« on: June 27, 2011, 10:10:38 AM »
Hi

When trying to build the the uTasker project on a 64 bit Windows PC the following linker error ocurred:

Quote
No library file found matching 'libC:/Program Files/Freescale/CW MCU v10.1/MCU/ARM_EABI_Support/ewl/EWL_Runtime/Runtime_ARM/Mathlib/lib/
FP_fixedI_Thumb_LE_v7M.a{.dylib|.a}' or 'C:/Program Files/Freescale/CW MCU v10.1/MCU/ARM_EABI_Support/ewl/EWL_Runtime/Runtime_ARM/Mathlib/lib/
FP_fixedI_Thumb_LE_v7M.a'

Why is this?

Regards

FAQ



Offline mark

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3091
    • View Profile
    • uTasker
Re: Kinetis CW10.1 Linker problem
« Reply #1 on: June 27, 2011, 10:13:22 AM »
Hi

I think that this problem is coming from the location in which the CW10.1 program has been installed.

Open the project properties and go to “C/C++ Build | Settings | ARM Linker | Input” – there is an additional Library link which points to the install directory.

"C:\Program Files\Freescale\CW MCU v10.1\MCU\ARM_EABI_Support\ewl\EWL_Runtime\Runtime_ARM\Mathlib\lib\FP_fixedI_Thumb_LE_v7M.a"

This library is required to deliver some arithmetic functions such as “__aeabi_idiv”, “__aeabi_uidiv” etc.

If you change this to the location of the program on your computer is should solve it. It can be entered directly or by browsing the PC for it (which is probably the safest method).

Regards

Mark


Offline Predielis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Kinetis CW10.1 Linker problem
« Reply #2 on: February 22, 2012, 11:00:17 AM »
Hi

I think that this problem is coming from the location in which the CW10.1 program has been installed.

Open the project properties and go to “C/C++ Build | Settings | ARM Linker | Input” – there is an additional Library link which points to the install directory.

"C:\Program Files\Freescale\CW MCU v10.1\MCU\ARM_EABI_Support\ewl\EWL_Runtime\Runtime_ARM\Mathlib\lib\FP_fixedI_Thumb_LE_v7M.a"


I had this problem. On 64-bit, Codewarrior is installed in C:\Program Files (x86)\Freescale (note the x86).